Sona Jobarteh

Négytagú zenekara élén a Müpában adja első magyarországi koncertét a világzene egyik izgalmas fiatal sztárja. A gambiai dalszerző és énekes Sona Jobarteh, a kora nevű, huszonegy húros nyugat-afrikai hárfa első női virtuóza a zenészek és énekmondók kasztja, a griot-k sorából, aki a kora mellett gitáron és csellón is játszik.

2018-02-20 1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.

Az öt legfontosabb nyugat-afrikai kora-zenészcsalád egyikének leszármazottja, Amadu Bansang Jobarteh unokája és a szintén mesteri korajátékosként ismert Toumani Diabaté unokatestvére. 1983-ban Londonban született, de ősei nyugat-afrikai hazájában is sok időt tölt, zenéjében is annak hagyományait ápolja és modernizálja. Négyéves kora óta zenél és lép fel színpadokon, még tizenévesen közreműködött a Blur és a Gorillaz énekese, Damon Albarn Mali Music című albumán (2002), s dolgozott klasszikus zenekarral, jazz- és spoken word-előadókkal is. A kora mellett játszik gitáron, csellón és általa fejlesztett hangszereken is, s a londoni Royal College of Music hallgatójaként zongorán és csembalón is tanult.
2008-as, Afro-Acoustic Soul című debütáló albuma óta jelennek meg saját lemezei tradicionális és modern, magánéleti és társadalmi témákat egyaránt érintő szerzeményeivel. 2011-es, Fasiya (Örökség) című albumával már nemzetközi hírnevet szerzett. Dolgozott filmzenéken, komponistaként és hangvágóként is (a Motherland című, díjnyertes dokumentumfilmhez írt zenéje önálló lemezen is megjelent), ott volt Pedro Almodóvar filmje, a Megtört ölelések muzsikusai között, s a Mandela - Hosszú út a szabadságig, valamint Az iskolakezdő című filmekben szólóénekesként is hallható.

jegyárak:

2900ft - 4500ft

online jegyvásárlás:

http://szinhazbajarok.jegy.hu/program/sona-jobarteh-84505

 

Cím

Telefon: +36 30 491-5622       E-mail: jegy@dendrit-global.hu