HOMMAGE Á LIGETI - A Ligeti Ensemble bemutatkozó koncertje Ligeti György születésnapján

A Ligeti Ensemble bemutatkozó koncertje Ligeti György születésnapján.

2018-05-01 1093 Budapest, Mátyás utca 8.

Igor Stravinsky: Fúvósszimfóniák
Ligeti György: Kammerkonzert
Vezényel: Rácz Zoltán

Kurtág György: Jelek, játékok, üzenetek
Vezeti: Keller András

Közreműködik: Ligeti Ensemble

2018. május 28-án, Ligeti György születésnapján adja első koncertjét a Concerto Budapest frissen életre hívott új formációja, a Ligeti Ensemble. A névválasztás - amelyet Ligeti György özvegye, Ligeti Vera, és a zeneszerző fia, Lukas Ligeti egyetértő támogatása tett lehetővé - félreérthetetlenül kijelöli a kamarazenekar céljainak megfogalmazását: a zenetörténet jelenének és elmúlt bő évszázadának, napjainkra klasszikussá érett remekművei előadását.

A Ligeti Ensemble elsősorban a Concerto Budapest muzsikusaira épül, de kifejezetten számít azoknak a muzsikusoknak az aktív részvételére, akik az elmúlt évtizedekben, a kortárs zene előadásában kiemelkedő tevékenységet folytattak.

A BMC-ben megrendezésre kerülő koncert egyértelműen folytatni kívánja a 2006 és 2014 között, az UMZE együttes kezdeményezésére és a MÜPA társrendezésében megvalósult, Ligeti György születésnapjához igazított életműsorozat hagyományát, Ligeti életművének rendszeres ápolását.

A Ligeti Ensemble művészeti vezetői Keller András és Rácz Zoltán.

jegyárak:

2000ft

online jegyvásárlás:

http://szinhazbajarok.jegy.hu/program/hommage-a-ligeti-a-ligeti-ensemble-bemutatkozo-koncertje-ligeti-gyorgy-szuletesnapjan-92036

 

Cím

Telefon: +36 30 491-5622       E-mail: jegy@dendrit-global.hu